ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

  Η προστασία της οικογένειας γίνεται με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Έχοντας βάλει τα θεμέλια με την εκπαίδευση στη βασική υπακοή, αναθέτουμε στο σκύλο να προστατεύει την οικογένεια  ή μεμονωμένα πρόσωπα. 

    Ο σκύλος λειτουργεί απόλυτα ελεγχόμενα απο τον  ιδιοκτήτη του ενώ, εάν ο ιδιοκτήτης του είναι αφηρημένος, αναλαμβάνει πρωτοβουλία για να τον προστατεύσει. Λειτουργεί κυρίως αποτρεπτικά ( γρύλισμα,  χτύπημα σιαγώνων, γάβγισμα ) εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν. Σε περίπτωση που ο επιτιθέμενος δεν πείθεται απο την απειλητική συμπεριφορά του σκύλου, τότε αναλαμβάνει πρωτοβουλία περνώντας σε κατασταλτικές ενέργειες, όπως το δάγκωμα του οπλισμένου χεριού. Δεν αλλάζει δάγκωμα, σεβόμενος τα ευαίσθητα σημεία του επιτιθέμενου αποφεύγοντας κάποια μελλοντική αναπηρία, ή και κάτι χειρότερο.

  Δημιουργούμε λοιπόν ένα σκύλο, που λειτουργεί ώς "man-stoper" και όχι ώς "man-eater". Έναν σκύλο πρώτα αποτρέπτη και άν χρειαστεί καταστολέα. Πάντα ο ιδιοκτήτης του μπορεί να ακυρώσει τη συμπεριφορά του και να αποφασίζει αυτός για τον σκύλο.  Επιπροσθέτως, ο σκύλος αυτός μπορεί να αντιμετωπίσει και ομάδα ανθρώπων (  πάντα χρησιμοποιώντας την κατάλληλη φυλή με το ανάλογο ταπεραμέντο ). Σε περίπτωση που ομάδα κακοποιών έχει περικυκλώσει τους προστατευόμενους απο το σκύλο, αυτός με εντολές ή και αυτόβουλα, επιτίθεται σε κάθε έναν απο τούς κακοποιούς, με προτεραιότητα τον επιτιθέμενο που αποτελεί άμεση απειλή.  Δηλαδή ο σκύλος  λειτουργεί σαν ασπίδα προστασίας.

 
Τέλος, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι ο σκύλος δεν είναι "παιχνίδι" και ότι η  εκπαίδευση του στην ασφάλεια είναι μια πολύ σοβαρή εκπαίδευση,  που αν γίνει απο ερασιτέχνες χωρίς την κατάλληλη εμπειρία &  τεχνογνωσία, μπορεί να τον μετατρέψει σε φονικό όπλο χωρίς ασφάλειες, έτοιμο ανα πάσα στιγμή να εκπυρσοκροτήσει.

Στα δικά μας χέρια ο σκύλος μετατρέπεται σε προστάτη της οικογενείας,  μαθαίνει την θέση του σε αυτήν  και να σέβεται εμάς και τον χώρο που  διαμένει.

ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ

Phone

(211) 407 7687 - (697) 019 8800

Address

ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ 208
ΠΑΝΟΡΑΜΑ, ΤΚ 13671
ATTIKH